Mi a TEDD+ADD?

A program alapja a TEDD+ADD elnevezésű városépítő stratégiai játék, amelyet egy applikáción keresztül bárki letölthet, és egyedülálló élményt nyer azáltal, hogy a virtuális térben megépítheti saját Kecskemétjét. A játékosokat az applikáció időről időre – a fokozott játékélmény érdekében – küldetésre invitálja az offline világba, ahol az önkéntességi programban résztvevő civil szervezeteknél végezhetnek munkát. Cserébe megkapják az online játékban beváltható pontokat, amivel sikeresebben, gyorsabban építhetik fel városukat. Ezeket a pontokat egyúttal felajánlhatják adományként is a játékban résztvevő civil szervezetek által megjelölt célokra, amelyeket az applikáció folyamatosan ismertet és frissít.

A játék harmadik résztvevője a támogató (cégek, magánszemélyek), aki az applikáción keresztül folyamatosan nyomon tudja követni a civil szervezetek által megjelölt célok pontszámainak alakulását. A támogató az általa választott összeggel járulhat hozzá az adott civil szervezet célkitűzéseinek eléréséhez. A három szereplő (játékos, civil szervezet, támogató) együttműködése akkor sikeres, ha a civil szervezetek minél több önkéntes pontot gyűjtenek, amelynek beváltásához a támogatók a szükséges anyagi fedezetet megteremtik.

A TEDD+ADD nem pusztán egy önkéntességi és közösségépítő program, nem csak városépítő játék, és nem is egy támogatási forma, hanem mindezen elemek együttese.

Egy tökéletes körforgást hoz létre, ahol minden résztvevő nyer. Túlmutat az önkéntesek és a szervezetek összehangolásán azáltal, hogy az embereket aktív szereplőként és érintettként is bevonja. Lehetőséget ad arra, hogy a kecskemétiekben rejlő közösségi erőforrásokat játékos, élménygazdag formában hasznosítsuk anélkül, hogy ezt bárki kényszerként élné meg. A 2022-ben induló városépítő játékra épülő önkéntességi program lehetőséget kínál a generációk találkozására, a közös élményeken keresztül való megismerkedésre, vagy akár az egyéni személyiségfejlesztésre.

Nézd meg közelebbről

Fejlesztő csapat

Fejlesztési vezető
Projektvezető
Vizuális koordinátor
UI/UX tervező

Kérdésed van?